MSÜ Sonuçları Sonrasında, YKS’ye Çeyrek Kala Panik Yapma!
- Ünal Balta
- 18 Mar
- 2 dakikada okunur
MSÜ sınavında beklenenin aksine düşük bir matematik netiyle karşı karşıya kalmış olmak , YKS için motivasyon kaybına yol açabilir ancak hâlâ bir şeyler yapmak mümkün. YKS sınavına 3 ay kala atılacak bazı önemli adımlarla bu durum lehine çevrilebilirken bu hususta bakalım neler yapabiliriz?
Matematikte başarı için güçlü bir temel çok önemlidir. Öncelikle, eksik olunan temel konular belirlenmeli ve bu konularda eksikliklerin giderilip başlangıç seviyesindeki konularla yola çıkılabilir.
Ders Planını Düzenle: 3 ay, verimli çalışmak için yeterli bir süredir ancak zamanını etkili kullanmalısın. Her hafta belirli bir konuyu tamamlamaya odaklan, küçük hedefler koyarak adım adım ilerle.
Matematikte düzenli çalışmak çok önemli, bu sebeple günlük çalışma saatleri belirleyelim. Unutma! süreklilik önemli…
Konularda eleme yapalım: Matematikte konuları hızlıca gözden geçirip, en çok soru çıkan konuları öne alalım .Yani, türev, integral, fonksiyonlar gibi konuları çalıştıktan sonra daha fazla soru çözerek bunları pekiştirebiliriz.
Bolca soru çözülmeli: YKS matematik soruları, genellikle farklı zorluk seviyelerine sahiptir. Bundan dolayı bol bol soru çözmek önemlidir. Her gün soru çözerek, hem hızını artırabilir hem de eksik olduğun alanlarda kendini geliştirebilirsin.
Çözemediklerini, çözmekte zorlanıp anlayamadıklarını öğretmenine veya bir arkadaşına sorarak çözmeye çalış.
Video çözümlerine sığınma!
Yavaş ve sabırlı Ol: Düşük puan aldıysan, bu durum seni korkutmasın. Kendine güven ve gelişimini sabırla sürdür. Zaman içinde yanlış yaptığın yerlerde daha dikkatli olacak ve daha hızlı çözebileceksin. Her yapılan hata bir öğrenme fırsatıdır.
Motivasyonu yüksek tut: Zaman daralıyor olabilir ancak bu seni paniğe sürüklemesin. Hedefine ulaşabilmen için motivasyonunu yüksek tutman çok önemli. Başarılı olacağına inanarak çalışmak seni daha iyi bir noktaya taşıyacaktır.
Deneme sınavı : Zaman yönetimi çok önemli. YKS'ye yönelik deneme sınavları çözerek hem hızını artırabilir hem de sınav stresine alışabilirsin. Gerçek sınav koşullarını taklit ederek sınavın psikolojik yönüyle başa çıkabilirsin.
Kısacası, matematikte eksiklerini tespit edip, zamanını verimli kullanarak her gün pratik yapman çok önemli. 3 ayda çok şey değiştirebilirsin, yeter ki düzenli ve kararlı ol.
Unutma : Rotası belli gemi karaya erken ulaşır.
Matematik Öğretmeni
Ünal BALTA
Comments